Pensioenrecht advocaten


Pensioenrecht Advocaat

Werknemers bouwen hun pensioenrechten meestal op bij verschillende werkgevers gedurende hun loopbaan. De hoogte en waardeontwikkeling van pensioen is afhankelijk van de verschillende soorten pensioenregelingen, de duur van het dienstverband en de hoogte van het inkomen. Pensioenregelingen zijn ingewikkeld, niet alleen in de ogen van werknemers, maar ook voor werkgevers en ondernemingsraden. De specialisten van SWG Pensioenrecht Advocaten maken probleemstellingen inzichtelijk en dragen oplossingen aan, waarmee partijen verder kunnen.

De OR en pensioen

In het licht van de huidige financiele realiteit en de zekerheid dat Nederlanders steeds langer moeten doorwerken, is een herstructurering van het denken over pensioen noodzakelijk. De OR vertegenwoordigt de werknemers, en heeft in deze rol als enige een direct belang om inhoudelijk het voortouw te nemen. Ook de politiek begrijpt dat, getuige de voorgenomen uitbreiding van het instemmingsrecht.

Pensioenverdeling, pensioenverrekening

Bij (echt)scheiding ontstaan er geregeld problemen en conflicten over pensioen. Vaak is dan de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding (WVPS) van toepassing, in de meeste gevallen een prima oplossing. Wanneer er sprake is van grote leeftijdsverschillen tussen de gewezen partners of van een pensioen in eigen beheer, ligt het al snel ingewikkelder. Onze pensioenrechtadvocaten bieden uitkomst.

Faillissement of wijziging pensioenregeling

Ook adviseren onze pensioenrecht advocaten u als werknemer, werkgever of ondernemingsraad omtrent uw positie bij een (voorgenomen) wijziging in uw pensioenregeling of bij een dreigend faillissement.

Pensioenrecht advocaten

Ons advocatenkantoor adviseert en procedeert op het gebied van pensioenrecht. Onze pensioenrecht advocaten behandelen alle voorkomende (civiele) juridische kwesties die verband houden met uw pensioenrechten of de regeling die uw werknemers hebt toegezegd.

Ja, ik wil graag informatie!